Inspratie en recepten

Bekijk de onderstaande video’s en ontdek de mogelijkheden van de producten van MoldBrothers. Bijgaand bij elke video is een recept zodat je het gerecht ook zelf kunt maken!

Meringue

Recept openen

Ingrediënten

  • 200 grams of Silvia Powder (Dawn)
  • 100 grams of Cassis juice

Stappen

  1.  Add the juice and Silvia Powder to the mixing bowl 
  2. Turn on mixer on low to prevent dusting 
  3. Mix on the highest setting for 10 minutes until the mass is fluffy 
  4. Put the mass in a piping bag 
  5. Pipe dots with a diameter of approximately 4 cm 
  6. Freeze the stamp in liquid nitrogen. Tip: the stamp is cold enough when the nitrogen stops bubbling 
  7. Carefully press the stamp onto the meringue to put the pattern in the meringue
  8. Dry the meringue in the oven for 2 hours at 90 degrees

Chocomousse

Recept openen

Ingrediënten

  • 110 grams of sugar 
  • 100 grams of water
  • 250 grams of dark chocolate
  • 500 grams of whipped cream

Stappen

  1. Put the sugar and water in a saucepan and bring to a boil
  2. Put the chocolate in a bowl and add the hot sugar water
  3. Emulsify with a whisk until a smooth mixture forms 
  4. Meanwhile, whip the whipped cream until smooth peeks form
  5. Gently incorporate the chocolate into the cream 
  6. Fold together until you have a smooth mixture 
  7. Fill the mold with the mousse 
  8. Tap out any air bubbles 
  9. Freeze for 12 hours 

Flan van kool

Recept openen

Ingrediënten

  • 250 gram koolsap
  • 150 gram koksroom
  • 2 gram Iota texturas
  • 100 gram kippenbouillon

Stappen

  1. Kook het koolsap met de kippenbouillon en de Iota
  2. Roer goed door totdat de Iota is opgelost, eventueel met de staafmixer
  3. Voeg de koksroom toe
  4. Vul in de mallen en laat minstens 6 uur aanvriezen
  5. Los uit de malen en laat op kamertemperatuur komen. De vorm kan doormiddel van de Iota tot 70 graden Celsius verwarmd worden terwijl het zijn vorm behoudt.

Suikerplaatje Isomalt

Recept openen

Ingrediënten

  • 200 gram isomalt (spinsuiker)
  • Scheutje kastanje siroop
  • 10 gram gemalen koffie

Stappen

  1. Kook de ingrediënten tot 150 graden Celsius.
  2. Stort de massa uit op een siliconen matje en laat uitharden
  3. Laat volledig afkoelen en maal het dan tot een fijn poeder in een thermoblender of een koffiemolentje
  4. Zorg ervoor dat dit mengsel niet vochtig wordt
  5. Strooi het mengsel over het sjabloon
  6. Bak twee minuten af op 180 graden Celsius. Bij voorkeur in een oven waar de blazer van uitgezet kan worden. Is dit nu niet het geval, laat dan het poeder een beetje warm worden zodat het aan het matje smelt
  7. Trek van het bakmatje af wanneer het nog warm is

Tuille

Recept openen

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram poedersuiker
  • 30 gram bloem
  • 30 gram eiwit

Stappen

  1. Smelt de boter op laag vuur
  2. Meng alle droge ingrediënten met het eiwit
  3. Voeg hier de gesmolten boter aan toe
  4. Laat het beslag afkoelen zodat deze iets dikker wordt
  5. Smeer dun uit over het sjabloon
  6. Bak in 8 minuten op 180 graden Celsius

Buñuelos

Recept openen

Ingrediënten

  • 150 grams of flour
  • 240 grams of milk
  • 4 grams of salt
  • 1 egg
  • Sunflower oil for frying

Stappen

  1. Mix the ingredients into a smooth batter 
  2. Heat the sunflower oil to 185 degrees Celsius 
  3. Heat the Bunuelos stamp in the oil for a minute 
  4. Dab the stamp slightly to remove excess oil 
  5. Lower the stamp into the batter until just below the edge of the stamp
  6. Put the stamp with the batter in the hot oil 
  7. Gently move the stamp until the batter releases 
  8. Remove the crisp from the oil and drain off any excess oil

Buñuelos Stellar

Recept openen

Ingrediënten

  • 1000 ml of cherry juice
  • 20 grams of agar agar

Stappen

  1. Put the agar together with cherry juice in a saucepan 
  2. Bring to the boil and let it boil for 2 minutes minuten 
  3. Freeze the stamp in liquid nitrogen 
  4. Lower the stamp into the agar mass to just below the edge of the stamp
  5. Put the stamp back in the liquid nitrogen briefly 
  6. Thaw the stamp in lukewarm water 
  7. The cherry tartlette will release from the stamp 
  8. Remove excess water

Honing Panna Cotta

Recept openen

Ingrediënten

  • 8 gram gelatine
  • 125 gram slagroom gezoet
  • 75 gram suiker
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram vloeibare honing

Stappen

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Verwarm de slagroom, suiker en honing tot 90 graden Celsius
  3. Voeg de geweekte gelatine toe en los al roerend op in de warme massa
  4. Maak familie met de Griekse yoghurt
  5. Vul de mallen en vries voor minimaal 6 uur
  6. Laat het ontdooien op het bord

Groene Theemousse

Recept openen

Ingrediënten

  • 150 gram gezoete slagroom
  • 60 gram suiker
  • 3 gram Matcha-poeder (groene theepoeder)
  • 120 gram getrokken groene thee
  • 8 gram bladgelatine

Stappen

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Week de gelatine in koud water
  3. Verhit de thee met de suiker en het matcha-poeder
  4. Los hier de gelatine in op
  5. Maak familie met de lobbige room
  6. Vul de mal en laat minimaal 6 uur aanvriezen
  7. Laat ontdooien op het bord

Ijspastille Komkommer

Recept openen

Ingrediënten

  • 100 gram gezeefd komkommersap
  • 25 gram ponzu (Japans Citrus azijn)
  • 25 gram Mirin Fu
  • 25 gram suiker
  • Sap en schil van 1 limoen

Stappen

  1. Kook de suiker, ponzu en mirin fu
  2. Voeg de schil en sap van de limoen toe
  3. Voeg het komkommersap toe
  4. Zeef nogmaals
  5. Vul en vries aan voor minimaal 12 uur
  6. Pers de icepress er eventjes op, zodat de warmte van je hand het patroon in de ijspastille drukt
  7. Eventueel opnieuw invriezen om snel te kunnen serveren

Tuille

Recept openen

Ingrediënten

  • 66 grams of flour
  • 66 grams of sugar
  • 66 grams of melted butter
  • 66 grams of egg white

Stappen

  1. Mix all ingredients until a smooth mixture forms 
  2. Put a little of the batter on the mold and iron out with a spatula until the mold is evenly  filled
  3. Bake the tuiles for 7 minutes at 170 degrees Celsius
  4. Carefully loosen the tuille while the mold is still warm

Honing Tuille

Recept openen

Ingrediënten

  • 20 gram zusto (suikervervanger)
  • 45 gram bloem
  • 15 gram Crumiel Texturas (honing in poedervorm)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram eiwit
  • 2 gram gele kleurstof in poedervorm

Stappen

  1. Smelt de boter en de Crumiel samen
  2. Meng alle droge ingrediënten met het eiwit en meng tot een glad beslag
  3. Voeg hier het botermengsel en de kleurstof aan toe en blijf mixen
  4. Laat het beslag iets afkoelen waardoor het wat dikker wordt
  5. Strijk in de mal en bak 8 minuten af op 180 graden Celsius
  6. Los de tuille uit de mal wanneer deze nog warm is

Bietencrisp

Recept openen

Ingrediënten

  • 175 gram gepureerde rode biet
  • 4 gram Xantana
  • 30 gram isomalt (spinsuiker)
  • 7 gram vloeibare glucose

Stappen

  1. Voeg de glucose, isomalt en bietenpuree samen en kook op tot een gladde emulsie
  2. Verdik met mengsel met de Xantana
  3. Laat afkoelen tot kamer temperatuur
  4. Smeer dun uit over het sjabloon
  5. Droog 20 minuten op 125 graden Celsius
  6. Los de bladeren warme n pers deze in de mal. Het helpt wanneer de persmal warm is. Dit is te bereiken onder een warmtelamp of op de deur van de oven

Parfait Framboos

Recept openen

Ingrediënten

  • 500 gram gezoete slagroom
  • 250 gram eidooier
  • 250 gram suiker
  • 100 gram frambozencoulis
  • Scheutje water

Stappen

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Voeg de coulis toe
  3. Kook het water met de suiker tot 150 graden Celsius
  4. Klop de eidooier op en voeg langzaam de suikersiroop toe zodat de eidooier gaart
  5. Klop koud
  6. Maak familie met de roommassa
  7. Vries aan voor minimaal 12 uur
  8. Los de mal en laat ontdooien op het bord

Garnalenkrokantje

Recept openen

Ingrediënten

  • 750 gram gepureerde rauwe garnaal
  • Sap en schil van 1 limoen
  • 35 gram eiwit
  • Zout en peper
  • Frituurolie

Stappen

  1. Meng alle ingrediënten en maak op smaak met zout en peper
  2. Smeer dun uit in de mal
  3. Frituur met mal en al, 2 minuten op 185 graden Celsius
  4. Haal het krokantje uit de mal met ene pincet of kleine tang
  5. Laat afkoelen op papier en zout nogmaals zodat het krokant blijft
  6. Verpak altijd volledig vochtvrij

Vind je inspiratie

Bekijk wat wij maken voor onze klanten en vind inspiratie!

Menu