Nieuwsgierig naar het resultaat van onze producten? Ontdek onderstaande video’s en wat mogelijk is met MoldBrothers producten. Inclusief recept! Zo kun je direct aan de slag zodra jouw bestelling binnen is.
Inspratie en recepten
Fig Chiboust
Recept openen
Ingrediënten
- 250 grams figs coulis (or different fruit puree)
- 60 grams egg yolk
- 50 grams sugar
- 25 grams cornstarch
- 5 grams gelatin
Stappen
- Add the sugar and cornstarch to the coulis and heat it
- Make a mass with the egg whites and combine
- Add the soaked gelatin
- Fill the mold
- Tap on the worktop to remove any air bubbles
- Freeze for at least 5 hours
- Demold the chiboust and let it defrost
Forest Fruit Crisp
Recept openen
Ingrediënten
- 170 grams forest fruit coulis
- 50 grams isomalt sugar
- 25 grams potato starch
- 10 grams glucose
Stappen
- Put all ingredients in a sauce pan
- Bring the coulis, isomalt, glucose and potatostarch to a boil
- Make sure everything is properly dissolved and let it cool down in your fridge
- Place the stencil onto a Silpat
- Spread the mixture onto the desired stencil
- Gently remove the stencil
- Remove the crisps from the silpat and place between the press
Oyster Marble
Recept openen
Ingrediënten
- 250 grams cream
- 60 grams oyster including liquid
- 15 grams Lemon Juice
- 75 grams crème fraiche
- 15 grams oyster liquid
- 5 grams gelatin
- Black food coloring
Stappen
- Blend the oyster together with the crème fraiche and the oyster liquid
- Heat the oyster liquid and dissolve the soaked gelatin
- Make a mass with the oyster puree and the whipped cream
- Divide the mixture in 3 separate containers
- Color one of them slightly with some food black food coloring (grey)
- Color the other a little more (black)
- Fill the mold in 3 steps to make sure you’ll get the marbling
- Freeze for at least 4 hours
- Demold and defrost
Meringue
Recept openen
Ingrediënten
- 200 grams of Silvia Powder (Dawn)
- 100 grams of Cassis juice
Stappen
- Add the juice and Silvia Powder to the mixing bowl
- Turn on mixer on low to prevent dusting
- Mix on the highest setting for 10 minutes until the mass is fluffy
- Put the mass in a piping bag
- Pipe dots with a diameter of approximately 4 cm
- Freeze the stamp in liquid nitrogen. Tip: the stamp is cold enough when the nitrogen stops bubbling
- Carefully press the stamp onto the meringue to put the pattern in the meringue
- Dry the meringue in the oven for 2 hours at 90 degrees
Chocomousse
Recept openen
Ingrediënten
- 110 grams of sugar
- 100 grams of water
- 250 grams of dark chocolate
- 500 grams of whipped cream
Stappen
- Put the sugar and water in a saucepan and bring to a boil
- Put the chocolate in a bowl and add the hot sugar water
- Emulsify with a whisk until a smooth mixture forms
- Meanwhile, whip the whipped cream until smooth peeks form
- Gently incorporate the chocolate into the cream
- Fold together until you have a smooth mixture
- Fill the mold with the mousse
- Tap out any air bubbles
- Freeze for 12 hours
Flan van kool
Recept openen
Ingrediënten
- 250 gram koolsap
- 150 gram koksroom
- 2 gram Iota texturas
- 100 gram kippenbouillon
Stappen
- Kook het koolsap met de kippenbouillon en de Iota
- Roer goed door totdat de Iota is opgelost, eventueel met de staafmixer
- Voeg de koksroom toe
- Vul in de mallen en laat minstens 6 uur aanvriezen
- Los uit de malen en laat op kamertemperatuur komen. De vorm kan doormiddel van de Iota tot 70 graden Celsius verwarmd worden terwijl het zijn vorm behoudt.
Suikerplaatje Isomalt
Recept openen
Ingrediënten
- 200 gram isomalt (spinsuiker)
- Scheutje kastanje siroop
- 10 gram gemalen koffie
Stappen
- Kook de ingrediënten tot 150 graden Celsius.
- Stort de massa uit op een siliconen matje en laat uitharden
- Laat volledig afkoelen en maal het dan tot een fijn poeder in een thermoblender of een koffiemolentje
- Zorg ervoor dat dit mengsel niet vochtig wordt
- Strooi het mengsel over het sjabloon
- Bak twee minuten af op 180 graden Celsius. Bij voorkeur in een oven waar de blazer van uitgezet kan worden. Is dit nu niet het geval, laat dan het poeder een beetje warm worden zodat het aan het matje smelt
- Trek van het bakmatje af wanneer het nog warm is
Tuille
Recept openen
Ingrediënten
- 30 gram ongezouten roomboter
- 30 gram poedersuiker
- 30 gram bloem
- 30 gram eiwit
Stappen
- Smelt de boter op laag vuur
- Meng alle droge ingrediënten met het eiwit
- Voeg hier de gesmolten boter aan toe
- Laat het beslag afkoelen zodat deze iets dikker wordt
- Smeer dun uit over het sjabloon
- Bak in 8 minuten op 180 graden Celsius
Double Tuille
Recept openen
Ingrediënten
- 100 grams vegetable puree
- 100 grams egg white
- 100 grams flour
- 50 grams isomalt sugar
- 50 grams butter
- 2 grams salt
Stappen
- Blend all ingredients together in a blender until smooth
- Gently spread the batter into the mold
- Remove any excess batter
- Bake for 3 minutes at 160°C and freeze for at least 2 hours
- Gently remove the frozen tuille
- Make the second batter with the same recipe but use a different puree
- Spread onto the first tuille
- Trim the edges with a round puncher (link naar puncher set)
Fish Stock Jelly
Recept openen
Ingrediënten
- 300 grams (fish) stock
- 50 grams sugar
- 3 grams agar agar
- Black food coloring
Stappen
- Add all ingredients to your pan and blend it until the agar is fully dissolved
- Bring the mixture to a boil
- Fill the mold and freeze for at least 3 hours
- Demold the frozen jelly and let it defrost on the desired plate
Polenta Chips
Recept openen
Ingrediënten
- 350 ml water
- 50 grams polenta
- 50 grams mashed potato powder
- 20 grams potato starch
Stappen
- Bring water to a boil
- Mix all dry ingredients and add to the hot water
- Stir well
- Spread the batter into the mold
- Dry the mold for 2 hours at 40°C
- Demold the raw polenta crisp
- Fry at 190°C till golden brown, and drain off any excess oil on a kitchenpaper
Buñuelos
Recept openen
Ingrediënten
- 150 grams of flour
- 240 grams of milk
- 4 grams of salt
- 1 egg
- Sunflower oil for frying
Stappen
- Mix the ingredients into a smooth batter
- Heat the sunflower oil to 185 degrees Celsius
- Heat the Bunuelos stamp in the oil for a minute
- Dab the stamp slightly to remove excess oil
- Lower the stamp into the batter until just below the edge of the stamp
- Put the stamp with the batter in the hot oil
- Gently move the stamp until the batter releases
- Remove the crisp from the oil and drain off any excess oil
Buñuelos Stellar
Recept openen
Ingrediënten
- 1000 ml of cherry juice
- 20 grams of agar agar
Stappen
- Put the agar together with cherry juice in a saucepan
- Bring to the boil and let it boil for 2 minutes minuten
- Freeze the stamp in liquid nitrogen
- Lower the stamp into the agar mass to just below the edge of the stamp
- Put the stamp back in the liquid nitrogen briefly
- Thaw the stamp in lukewarm water
- The cherry tartlette will release from the stamp
- Remove excess water
Honing Panna Cotta
Recept openen
Ingrediënten
- 8 gram gelatine
- 125 gram slagroom gezoet
- 75 gram suiker
- 300 gram Griekse yoghurt
- 100 gram vloeibare honing
Stappen
- Week de gelatine in koud water
- Verwarm de slagroom, suiker en honing tot 90 graden Celsius
- Voeg de geweekte gelatine toe en los al roerend op in de warme massa
- Maak familie met de Griekse yoghurt
- Vul de mallen en vries voor minimaal 6 uur
- Laat het ontdooien op het bord
Groene Theemousse
Recept openen
Ingrediënten
- 150 gram gezoete slagroom
- 60 gram suiker
- 3 gram Matcha-poeder (groene theepoeder)
- 120 gram getrokken groene thee
- 8 gram bladgelatine
Stappen
- Klop de slagroom lobbig
- Week de gelatine in koud water
- Verhit de thee met de suiker en het matcha-poeder
- Los hier de gelatine in op
- Maak familie met de lobbige room
- Vul de mal en laat minimaal 6 uur aanvriezen
- Laat ontdooien op het bord
Ijspastille Komkommer
Recept openen
Ingrediënten
- 100 gram gezeefd komkommersap
- 25 gram ponzu (Japans Citrus azijn)
- 25 gram Mirin Fu
- 25 gram suiker
- Sap en schil van 1 limoen
Stappen
- Kook de suiker, ponzu en mirin fu
- Voeg de schil en sap van de limoen toe
- Voeg het komkommersap toe
- Zeef nogmaals
- Vul en vries aan voor minimaal 12 uur
- Pers de icepress er eventjes op, zodat de warmte van je hand het patroon in de ijspastille drukt
- Eventueel opnieuw invriezen om snel te kunnen serveren
Flan
Recept openen
Ingrediënten
- 200 grams of vegetable puree (pea puree in this recipe)
- 100 grams of cream
- 30 grams of olive oil
- 4 grams of salt
- 2 eggs
Stappen
- Blend everything together until smooth
- Fill the mold gently
- Bake the mold for 12 minutes at 140°C
- Freeze the mold for 3 hours
- Demold the flans
- Gently warm up the flan underneath a heatlamp or in the oven (100°C max.)
Citrus Cremeux
Recept openen
Ingrediënten
- 300 grams cream
- 200 grams citrus coulis
- 100 grams egg yolk
- 50 grams sugar
- 4 grams gelatin
Stappen
- Lightly warm the cream with the citrus coulis and sugar
- Make mass with the egg yolks and combine
- Heat the mixture until it starts to thicken
- Remove from the heat and add the soaked gelatin
- Close the mold and fill with the mixture
- Freeze the cremeux for at least 6 hours
- Demold the frozen citrus cremeux
- Optional: spray with some yellow cacao butter to create a lemon look
Sesame Tuille
Recept openen
Ingrediënten
- 60 grams egg whites
- 50 grams flour
- 40 grams of sesame oil
- 8 grams sugar
- 4 grams salt
Stappen
- Blend everything together until smooth
- Tip: you can use all different kinds of oil
- Spread the batter into the mold
- Bake for 8 minutes at 150°C
- Gently remove the tuille when still hot
Tuille
Recept openen
Ingrediënten
- 66 grams of flour
- 66 grams of sugar
- 66 grams of melted butter
- 66 grams of egg white
Stappen
- Mix all ingredients until a smooth mixture forms
- Put a little of the batter on the mold and iron out with a spatula until the mold is evenly filled
- Bake the tuiles for 7 minutes at 170 degrees Celsius
- Carefully loosen the tuille while the mold is still warm
Honing Tuille
Recept openen
Ingrediënten
- 20 gram zusto (suikervervanger)
- 45 gram bloem
- 15 gram Crumiel Texturas (honing in poedervorm)
- 50 gram ongezouten roomboter
- 50 gram eiwit
- 2 gram gele kleurstof in poedervorm
Stappen
- Smelt de boter en de Crumiel samen
- Meng alle droge ingrediënten met het eiwit en meng tot een glad beslag
- Voeg hier het botermengsel en de kleurstof aan toe en blijf mixen
- Laat het beslag iets afkoelen waardoor het wat dikker wordt
- Strijk in de mal en bak 8 minuten af op 180 graden Celsius
- Los de tuille uit de mal wanneer deze nog warm is
Bietencrisp
Recept openen
Ingrediënten
- 175 gram gepureerde rode biet
- 4 gram Xantana
- 30 gram isomalt (spinsuiker)
- 7 gram vloeibare glucose
Stappen
- Voeg de glucose, isomalt en bietenpuree samen en kook op tot een gladde emulsie
- Verdik met mengsel met de Xantana
- Laat afkoelen tot kamer temperatuur
- Smeer dun uit over het sjabloon
- Droog 20 minuten op 125 graden Celsius
- Los de bladeren warme n pers deze in de mal. Het helpt wanneer de persmal warm is. Dit is te bereiken onder een warmtelamp of op de deur van de oven
Parfait Framboos
Recept openen
Ingrediënten
- 500 gram gezoete slagroom
- 250 gram eidooier
- 250 gram suiker
- 100 gram frambozencoulis
- Scheutje water
Stappen
- Klop de slagroom lobbig
- Voeg de coulis toe
- Kook het water met de suiker tot 150 graden Celsius
- Klop de eidooier op en voeg langzaam de suikersiroop toe zodat de eidooier gaart
- Klop koud
- Maak familie met de roommassa
- Vries aan voor minimaal 12 uur
- Los de mal en laat ontdooien op het bord
Garnalenkrokantje
Recept openen
Ingrediënten
- 750 gram gepureerde rauwe garnaal
- Sap en schil van 1 limoen
- 35 gram eiwit
- Zout en peper
- Frituurolie
Stappen
- Meng alle ingrediënten en maak op smaak met zout en peper
- Smeer dun uit in de mal
- Frituur met mal en al, 2 minuten op 185 graden Celsius
- Haal het krokantje uit de mal met ene pincet of kleine tang
- Laat afkoelen op papier en zout nogmaals zodat het krokant blijft
- Verpak altijd volledig vochtvrij